Tandsteek en TPI voor hout lintzagen

Tandsteek 9  of  10 ( chroomstaal)

Gebruikt voor het zagen van dik hout (respectievelijk vanaf 3 cm-3,5 cm ) met name voor schulpen. (resawing ; zaagsneden met de houtdraad mee) De zaagsnede is wat ruwer.

Tandsteek 8  (chroomstaal)

Gebruikt voor het zagen van dik hout (vanaf 2,5 cm ) met name voor schulpen. (resawing ; zaagsneden met de houtdraad mee) De zaagsnede is wat ruwer.

Tandsteek 6  (chroomstaal)

Gebruikt voor allround zaagsneden. Laat een iets minder ruw oppervlak achter. Zowel voor lengte als dwars zaagsneden. ( schulpen en afkorten )

zaag01

Tandsteek 4 (chroomstaal)

Allround, middelgrof. Geschikt voor lengtezagen tot 5 cm dik en dwars zaagsnede tot 10-15 cm. Het zaaglint geeft een prima afwerking. Houd wel rekening met een lagere doorvoer snelheid.

zaag02

10 tpi  (carbon-flex koolstof)

Voor multiplex, plaatmateriaal maar met name voor kunststof en non ferro metalen zoals aluminium. Kan prima gebruikt worden in timmerhout tot maximaal 5 cm. Wel een lage doorvoersnelheid in acht nemen. Geeft een gladde afwerking.

zaag03

14 tpi  (carbon-flex koolstof)

Voor dun multiplex, triplex en kunststof, maar met name voor non ferro metalen. Gladde afwerking. Niet geschikt voor massief timmerhout.

Account